Amerikaanse sprinter trekt naar Israel Cycling Academy: "Droomde hiervan sinds ik 'Een zondag in de Hel' zag"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Travis McCabe trekt naar Israel Cycling Academy

Amerikaanse sprinter trekt naar Israel Cycling Academy: "Droomde hiervan sinds ik 'Een zondag in de Hel' zag"

Travis McCabe ruilt  Floyd's Pro Cycling voor Israel Cycling Academy en gaat zo voor het eerst op WorldTour-niveau koersen. McCabe is een Amerikaanse sprinter van dertig.

Hoewel het wielerteam van ex-renner en dopingzondaar Floyd Landis ophoudt te bestaan, zet McCabe dus een mooie stap voorwaarts.

De Amerikaan gaat een aantal klassiekers en misschien wel een grote ronde rijden. Hij zou daarin een belangrijke schakel kunnen worden in een sprinttrein.

In een persbericht laat McCabe weten er altijd van te hebben gedroomd in Europa te kunnen koersen op het allerhoogste niveau. “Sinds ik 'Een zondag in de Hel' zag.”

'Een zondag in de Hel' is een Deense documentaire over Parijs-Roubaix van 1976. Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck en Freddy Maertens waren toen bij de topfavorieten, maar uiteindelijk ging de betreurde Marc Demeyer verrassend aan de haal met de overwinning.

‘En Forårsdag i Helvede’ wordt als één van de beste wielerdocumentaires uit de geschiedenis beschouwd. Afwachten of McCabe in 2020 aan de start van de Helleklassieker staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties