Campenaerts over BK 'Beer Mile': "Ik kan heel snel drinken, ben nog nooit verslagen in een ad fundum"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 4 reacties

Victor Campenaerts toonde zich een grote fan van het BK 'Beer Mile'

Campenaerts over BK 'Beer Mile': "Ik kan heel snel drinken, ben nog nooit verslagen in een ad fundum"

In een uitgebreid dubbelinterview tussen Wout Van Aert en Victor Campenaerts ging het er bij momenten ook wat losser aan toe. Zo kwam bijvoorbeeld het BK 'Beer Mile' ter sprake.

Campenaerts toonde zich in een gesprek met Het Laatste Nieuws grote fan van de discipline: “Hetis een loopwedstrijd over één mijl. Het concept: je drinkt een pintje van 33 centiliter en je loopt een rondje rond de atletiekpiste. En dat vier keer.”

“Begin november liep ik mee in Leuven, de achtste editie. Oorspronkelijk was het ludiek bedoeld, maar intussen worden er straffe records gevestigd. Ik zeg niet dat ik veel alcohol kan verzetten, maar ik kan wel héél snel drinken. Ik ben nog nooit verslagen in een ad fundum."

"Dit jaar dronk iedereen plots even snel als ik. Ik was een beetje beschonken. Vooraf probeer je namelijk niet te veel te eten: als je overgeeft, moet je een strafronde lopen. En ik heb enkele tegenstanders ervan beticht dat ze hun pinten niet hadden leeggedronken. Ik werd pas achtste, mijn slechtste resultaat ooit. Misschien zat de frustratie daar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties