Christopher Froome houdt weinig rekening met Giro-deelname
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Christopher Froome slaat de Giro wellicht over

Christopher Froome houdt weinig rekening met Giro-deelname
Foto: © photonews

Eén van de grote vragen voor 2020 is: hoe zal de wielrenner Christopher Froome er aan toe zijn? Zijn herstel gaat naar verluidt goed en een vijfde keer de Tour winnen is zijn grote droom. Of dat realistisch is en hoe de aanloop daarnaartoe eruitziet, moet nog blijken.

In een podcast van zijn ploegmaats Geraint Thomas en Luke Dowe licht Froome al een tipje van de sluier op. "Het zijn een lastige zes maanden geweest, maar alles bij mekaar heb ik geluk dat het niet erger was. Ik zou zeker niet aan 100 procent aan de Giro kunnen beginnen. Dus het is logisch om de Tour te rijden." 

EINDZEGE NUMMER VIJF

In principe dus geen Giro, maar wel de Tour. Het is ook in Frankrijk dat zijn ambities liggen. "Het is een groot doel om aan eindzege nummer vijf te geraken. Het was geweldig om terug op de fiets te kruipen en cool om weer de weg op te gaan. Het geeft ook wel aan hoe ver ik van een vorm zit waarmee ik de Ronde van Frankrijk kan winnen."

Op fysiek vlak moet er nog heel wat gebeuren om opnieuw top te worden. "De eerste opdracht is om aan bepaalde zwakheden te werken. Mijn rechterbeen heeft niet naar behoren gemarcheerd de laatste zes maanden, het is dus nog redelijk zwak en er is veel werk aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties