Evenepoel heeft er zin in en schat zijn kansen in: "Altijd plezant om de gedachten eens te verzetten"

Evenepoel heeft er zin in en schat zijn kansen in: "Altijd plezant om de gedachten eens te verzetten"
Foto: © photonews

Woensdagavond wordt in Vilvoorde de Kristallen Fiets uitgereikt. Op de rode loper werden al heel wat gasten ontvangen. Onder hen ook één van de grote kanshebbers, Remco Evenepoel. Nadat het bij de verkiezing van de Flandrien voor hem net niet werd, hoopt hij nu op een 'net wel-scenario'.

Remco Evenepoel begint het al aardig gewoon te worden, zo'n gala-avond in het teken van een mogelijk individuele bekroning. "Het is eens iets anders tijdens de winter. Altijd plezant om de gedachten eens even te verzetten", zegt Evenepoel aan VTM Nieuws.

Het is altijd leuk als het spannend is 

Remco Evenepoel

Hoe groot is de kans dat hij als laureaat uit de bus komt? "Het is moeilijk om te zeggen. Bij de Flandrien had ik ook redelijk wat kans, nu is het weer hetzelfde." Van Aert haalde het toen met één punt verschil. Gaat het opnieuw zo spannend worden? "Hopelijk dan een keer in mijn voordeel. Het is altijd leuk als het spannend is. Dat wilt zeggen dat er veel goede resultaten geweest zijn."

Donderdag is Evenepoel ook nog in België en gaat hij enkele inspanningstesten afleggen. Vrijdag trekt hij dan richting het Spaanse Calpe om opnieuw aan te sluiten op de stage van Deceuninck-Quick.Step.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties