Sagan gaat voor zwaar en kort programma zonder WK
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Peter Sagan verschijnt in Martigny niet aan de start van het WK

Sagan gaat voor zwaar en kort programma zonder WK
Foto: © photonews

Nog een keer de groene trui veroveren in de Ronde van Frankrijk wordt opnieuw één van de grote doelen van Peter Sagan in 2020. Voorts staat er onder andere nog deelname aan de Giro en de Spelen op het programma. De Slovaak past wel voor het WK wegens te zwaar.

In Martigny moeten ze Sagan dus niet verwachten en zal hij een opvallende afwezige zijn. De voorbije jaren was hij telkens een centrale figuur op het WK met drie opeenvolgende wereldtitels in 2015, 2016 en 2017 en een vijfde plaats dit jaar in Yorkshire. In 2020 belooft het echter een kampioenschap voor klimmers te worden.

ZES ZWARE MAANDEN

Ook over het parcours van de Olympische Spelen in Tokio uitte Sagan al twijfels, maar daar gaat hij dus wel naartoe. Dat gaat zijn laatste opdracht van het seizoen worden. Wat als gevolg heeft dat alles zich voor Sagan afspeelt in zes zware maanden.

"Ik begin in Argentinië en nadien volgen de klassiekers. Daarna kom ik in actie in de Ronde van Italië en de Ronde van Frankrijk. Mijn seizoen zit erop na de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen", kondigde het uithangbord van Bora-Hansgrohe aan bij Cyclingnews.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties