Van Aert vecht terug na zware val: "Nog steeds niet gerust op dat ik hetzelfde niveau zal halen als vroeger"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 35 reacties

Wout Van Aert is nog steeds niet helemaal de oude

Van Aert vecht terug na zware val: "Nog steeds niet gerust op dat ik hetzelfde niveau zal halen als vroeger"

Wout Van Aert zag zijn droomseizoen op de weg dit jaar brutaal eindigen tegen een dranghek in Pau tijdens de Ronde van Frankrijk. Zijn comeback in het veld zal uiteindelijk meer dan vijf maanden later plaatsvinden.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws blikte hij nog eens terug op die zware val: "Toen ik net gevallen was, heb ik vrij snel de klik gemaakt. Ik dacht dat ik tijd kon vrijmaken voor Sarah. Maar dat was met de overtuiging dat ik in september al opnieuw volop aan het trainen zou zijn en nu al terug een tijdje aan het crossen zou zijn."

"Dat bleek niet haalbaar. Het was een frustrerende periode. Ik ging naar de kinesist met als enige zekerheid dat ik er de volgende dag opnieuw zou zitten. Voor de rest kon ik geen plannen maken."

“Gelukkig gaat het gaat steeds beter. Ik kan steeds meer trainen en op 27 december duik ik terug het veld in. Maar dan zonder de ambitie om te winnen.”

“Ik vraag me nog steeds af of ik kan terugkeren op het niveau van vroeger. Ik ben wel veel positiever dan twee maanden geleden, maar sprinten en kracht zetten voelt nog niet vertrouwd. En als ik lang op de fiets zit, stijft alles nog op."

"We zijn nu bijna vijf maanden na die val: het zal zeker nog beter worden, maar ik zal pas gerust zijn als ik voel dat ik weer de oude ben. En dat is nu nog niet zo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties