Direct Energie maakt keuze en weigert wildcard voor de Ronde van Italië
Arjen T'Sjoen
| 2 reacties

Direct Energie weigert wildcard voor de Ronde van Italië

Direct Energie maakt keuze en weigert wildcard voor de Ronde van Italië
Foto: © photonews

Er waren eerder al geruchten, maar nu is er ook zekerheid. Total Direct Energie zal in 2020 niet deelnemen aan de Ronde van Italië. De Franse formatie was afgelopen jaar het beste ProContinentale team en mag zo deelnemen aan alle WorldTour-wedstrijden.

Het team mag deelnemen aan alle WorldTour wedstrijden dus dat wil zeggen dat ze ook wildcards mogen weigeren. Direct Energie doet dat nu met de Ronde van Italië en dat komt de directie van de Italiaanse wielerronde goed uit. Giro-baas Mauro Vegni wilde zoveel mogelijk Italiaanse ProContinentale wielerteams uitnodigen. Androni Giocattoli-Sidermec, Bardiani-CSF en Neri Sottoli-Selle Italia-KTM lijken op die manier zeker van hun plek.

Ploegmanager Jean-René Bernaudeau reageerde op de teamwebsite: "We hebben een team van 24 renners en moeten dus keuzes maken. We kunnen niet starten in alle grote wielerwedstrijden. We moeten onze wildcard voor de Giro dan ook teruggeven. We zouden ons sportief in gevaar brengen mochten we ook die zware wedstrijd nog rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties