Remco Evenepoel zeer tevreden na winst Kristallen fiets: "Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht"

Nils Wens
| 26 reacties
Remco Evenepoel zeer tevreden na winst Kristallen fiets: "Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gisteren werd de Kristallen fiets uitgereikt door Het Laatste Nieuws. De prijs ging naar de 19-jarige Remco Evenepoel. Ploegmaat Philippe Gilbert werd tweede, Wout van Aert moest tevreden zijn met de derde plaats.

Het moest spannend worden, maar de eindstand is wel duidelijk. Evenepoel won met 678 stemmen, terwijl Gilbert als tweede "maar" 538 punten had. Van Aert kreeg 512 punten. Enkele weken geleden werd Evenepoel tweede in de verkiezing van de Flandrien. Toen won van Aert.

Evenepoel is de opvolger van Victor Campenaerts. De renner van Lotto-Soudal was ook deze keer genomineerd om de Kristallen fiets te winnen, maar zijn werelduurrecord bracht hem naar de vierde plaats met 370 punten. 

Reactie

Evenepoel had een een korte reactie toen hij de trofee kreeg. "Ik dacht dat het nog een beetje te vroeg was. Ik had het niet verwacht, maar ik sta te trillen op mijn benen. Het is een zwaar jaar geweest, maar ik heb er veel uit geleerd. Deze prijs is ook zeker dankzij Lefevere en mijn ploegmaats. Volgend seizoen moet onvergetelijk worden met the Wolfpack."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties