Memorial Bjorg Lambrecht wordt rittenkoers voor beloften
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 17 reacties
Memorial Bjorg Lambrecht wordt rittenkoers voor beloften
Foto: © photonews

Na het veel te vroege heengaan van Bjorg Lambrecht doken er al snel plannen op om ter ere van hem een wielerwedstrijd in het leven geroepen. Die gedachte heeft inmiddels vorm gekregen. Er komt een Memorial Bjog Lambrecht, die zal bestaan uit twee ritten voor beloften.

De 'Memorial Bjorg Lambrecht" wordt een criterium voor beloften dat start op 15 maart in Ursel, staat te lezen op Readymag.com. Een week later volgt nog een koers in Knesselare, het geboortedorp van Lambrecht. "In het begin dachten we eraan enkel een wedstrijd te organiseren in Ursel", zegt Nico Bouché van de fanclub. "Bjorg reed daar in 2017 solo over de streep."

INTERCLUB OP LANGE TERMIJN

Later werd er dus nog een tweede rit aan toegevoegd. "Al snel werd er vanuit de fanclub ook gevraagd om een koers in Knesselare, de thuisbasis van Bjorg. Wij hebben dan beslist om twee wedstrijden te organiseren en er ook een eindklassement aan te koppelen. We willen starten met twee ritten, op lange termijn zouden we er graag een interclub van maken."

Tijdens de eerste etappe van 15 maart in Ursel zullen er rondjes van 6,8 kilometer afgewerkt worden. Op 22 maart staan er in de tweede etappe in Knesselare rondjes van 9,7 kilometer op het programma.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties