Quinten Hermans soleert naar zege in Ethias Cross Essen
Dennis Rosiers
| 19 reacties

Quinten Hermans wint op indrukwekkende wijze in Essen

Quinten Hermans soleert naar zege in Ethias Cross Essen
Foto: © photonews

De vijfde Ethias Cross van het seizoen werd vanmiddag gereden in de Essense modder. In afwezigheid van Mathieu van der Poel en co was het Quinten Hermans die na een demonstratie met de zege aan de haal ging. Zdenek Stybar, die voor het eerst dit seizoen het veld indook, eindigde als twaalfde.

In de eerste ronde bleef iedereen bij elkaar, maar wanneer Quinten Hermans in de tweede ronde het tempo opdreef, werd alles op een lint getrokken. Tom Meeusen kon aanvankelijk het tempo van Hermans volgen, maar zakte in ronde vier toch verder weg.

Halfweg koers had Hermans, die net een stage in Calpe achter de rug heeft,  al vijftien seconden voorsprong op dichtste achtervolger Laurens Sweeck, die vorig jaar won in Essen. Sweeck zette alles op alles, maar kwam geen seconde dichter bij een ontketende Hermans. Integendeel, na ronde zeven had Hermans al een comfortabele voorsprong van een halve minuut.

In de laatste twee ronden kon Hermans met de handrem op naar een oververdiende zege rijden, na Beringen zijn tweede overwinning van het seizoen. Ook de tweede plaats van Laurens Sweeck kwam niet meer in het gedrang. Hij kwam een minuut na Hermans over de streep. De Brit Tom Pidcock vervolledigde de top drie.

Zdenek Stybar maakte zijn comeback in het veld en reed meteen een meer dan behoorlijke wedstrijd. De Tsjech eindigde op een mooie twaalfde plaats.

1 Hermans

2 L. Sweeck

3 Pidcock

4 Th. Aerts

5 D. Sweeck

6 Aernouts

7 Cleppe

8 Soete

9 D. van der Poel

10. Kamp

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties