Vinokourov mag op beide oren slapen: vermeende omkopingszaak definitief geklasseerd

Geen hoger beroep in zaak rond eventuele omkoping tussen Vinokourov en Kolobnev

Vinokourov mag op beide oren slapen: vermeende omkopingszaak definitief geklasseerd
Foto: © photonews

Het is nu al negen jaar lang dat de zaak rond de overwinning van Alexander Vinokourov in Luik-Bastenaken-Luik aansleept. Nu is de zaak dan toch helemaal achter de rug. Vinokourov werd ervan beschuldigd zijn overwinning gekocht te hebben, maar zowel hijzelf als Kolobnev werd vrijgesproken.

Vinokourov en Kolobnev waren samen op pad in die bewuste Luik-Bastenaken-Luik in 2010. In de laatste vijfhonderd meter leek Kolobnev Vinokourov nog weinig in de weg te leggen. De Kazach ging zo met de zege aan de haal.

ONVOLDOENDE BEWIJS

Al snel groeiden de vermoedens dat beide heren de uitslag onderling 'geregeld' hadden. Door verdacht e-mailverkeer en stortingen van Vinokourov op de bankrekening van Kolobnev moesten de twee effectief voor de rechter verschijnen. Die oordeelde dat er toch onvoldoende bewijs was, waardoor vorige maand de vrijspraak volgde voor de ex-renners.

Eventueel kon er nog hoger beroep aangetekend worden, maar advocaat Billy Reynders laat weten dat dit niet gebeurd is. Daardoor is de zaak nu volledig geklasseerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties