Ploeg van Vanmarcke pakt stage eens op heel aparte manier aan

Ploeg van Vanmarcke pakt stage eens op heel aparte manier aan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is nu de tijd van het jaar waarop tal van wielerploegen op winterstage vertrekken. Vaak is het een heel traditioneel gebeuren: een afwisseling van testen, training en photoshoots. Bij Education First, de ploeg van Sep Vanmarcke, willen ze het toch eens anders aanpakken.

Daarom is Education First met drie renners al eens de mogelijkheden gaan verkennen voor een meer avontuurlijke stage in het noordwesten van Arkansas. Dat zijn Alex Howes, Logan Owen en Tejay Van Garderen. Zij werden gekoppeld aan drie atleten die voor Cannondale aan freeride en enduro doen: Alla Connoly, Josh Bryceland en Max Nerukar.

In plaats van de traditionele trainingsritten bleek dat er ook heel wat andere mogelijkheden zijn: met de fiets van een bank af springen, de gewone wegen afwisselen met gravelwegen,en een mountainbikeparcours afwerken: Education First wil meer die kant op.

NIEUWE VIBE

"Ik ga al tien jaar naar trainingsstages. Meestal is het telkens hetzelfde. Dit geeft mij een nieuwe vibe", laat Tejay Van Garderen weten. "Ik hou ervan: de sporen volgen, het gevoel van met een mountainbike te rijden... Het is geweldig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties