Sterke Toon Aerts pakt de zege in Zonhoven na leuke tweestrijd met Laurens Sweeck
Arjen T'Sjoen
| 25 reacties

Toon Aerts pakt de zege in Zonhoven

Sterke Toon Aerts pakt de zege in Zonhoven na leuke tweestrijd met Laurens Sweeck
Foto: © photonews

In Zonhoven stond zondagnamiddag de vijfde manche in de Superprestige op het programma. Mathieu van der Poel ging op stage met Corendon-Circus was er dus niet bij

In Zonhoven was het Toon Aerts die het best aan de wedstrijd begon. De Belgische kampioen zette meteen stevig druk, maar Laurens Sweeck, Corné van Kessel en Quinten Hermans gaven geen krimp. Even later kwamen ook Eli Iserbyt, Tom Pidcock en Lars van der Haar opnieuw aansluiten.

Halfweg cross besloot Toon Aerts om het nog een keer te proberen en dit keer met veel meer succes. Hij had snel een voorsprong van 15 seconden waardoor Laurens Sweeck opnieuw de kastanjes uit het vuur moest halen. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal werkte zich los uit het achtervolgende groepje en dichtte twee ronden voor het einde het gat.

Val Sweeck 

Beide renners haalden een hoog niveau en maakten geen fouten in de kuil waardoor ze met twee de laatste ronden in gingen. De achtervolgers (Iserbyt, van Kessel, van der Haar en Hermans) volgden op ruim 40 seconden. In de slotronde ging Sweeck onderuit in de kuil, na een kleine stuurfout ging hij over zijn stuur.

Aerts was vertrokken en Sweeck zag hem nooit meer terug. De Belgische kampioen pakte zo na Boom zijn tweede overwinning van het seizoen in de Superprestige. Laurens Sweeck werd tweede en Eli Iserbyt derde. Aerts is en blijft de leider in de Superprestige. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties