Boonen gelooft dat Van der Poel actief blijft in het veld, maar begrijpt niet waarom Van Aert deze winter nog wil crossen

Boonen gelooft dat Van der Poel actief blijft in het veld, maar begrijpt niet waarom Van Aert deze winter nog wil crossen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn de twee figuren uit het veldrijden die tot de verbeelding spreken, ook bij Tom Boonen. Die laatste buigt zich over de aanpak van beiden met het oog op een volledig seizoen als wielrenner.

Boonen buigt zich in HLN over de vraag of Van der Poel gaat blijven crossen. Boonen denkt van wel. "Hij doet het echt graag. Als hij vol voor de weg zou kiezen, en bij een ploeg als Ineos of Movistar zou gaan rijden, zou hij groot geld kunnen verdienen. Dan was hij nu de best betaalde coureur ter wereld. Iedereen is geïnteresseerd in hem: als je vandaag hèt prototype van een renner moet maken, teken je Van der Poel."

Van Aert moet het ook graag doen, om na zijn zware blessure dit seizoen nog te willen terugkeren. "Er is geen enkele cel in mijn lijf die begrijpt waarom Van Aert per se nog wil crossen deze winter. Hij komt van zo ver terug en de tijd is zo beperkt."

SPECIFIEKE CROSSTRAINING

In het geval van Van Aert had Boonen nu toch meer ingezet op de weg. "Ik zou nooit in specifieke crosstraining investeren. Ik zou er alles aan doen om te vermijden dat ik eind april aan mezelf de vraag moet stellen: wat als ik mijn tijd niet in de cross had gestoken?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties