Opinie Dennis door overstap naar Ineos nog zwaardere kluif voor Evenepoel in het tijdrijden, rol in Tour voor discussie vatbaar
Redactie
| 1 reacties

Dennis moet bij Ineos nog enkele jaren kunnen domineren in het tijdrijden

Dennis door overstap naar Ineos nog zwaardere kluif voor Evenepoel in het tijdrijden, rol in Tour voor discussie vatbaar
Foto: © photonews

Rohan Dennis is geen simpele figuur om in te schatten, daar weten ze bij Bahrein alles van. Alle voortekenen wijzen er echter op dat de samenwerking met Ineos wel tot succes zal leiden. Dennis is aan de top van het tijdrijden nog niet meteen weg te denken.

Ten eerste is er de manier waarop hij over zijn nieuwe team sprak in het verspreide persbericht: vol lof, vol enthousiasme. Nu zullen er wel weinig renners zijn die hun beklag gaan doen als ze voor Ineos mogen koersen. De financiële mogelijkheden zijn er immens en daar is niemand ongevoelig voor. Op sportief vlak wil Dennis wel een ploeg die meegaat in zijn specialisatie.

Dat was net het probleem bij Bahrein. Dennis mag dan soms een rare kerel zijn, hij is wel hyperprofessioneel als het over tijdrijden gaat en vooral het materiaal dat hier bij te pas komt. Bahrein wilde hem hier blijkbaar niet helemaal in volgen, Ineos zal dat wel gaan. Een ploeg die het constant heeft over marginal gains: dat klinkt een tijdrijder als muziek in de oren.

PASSIE VOOR HET TIJDRIJDEN

Bovendien heeft Ineos een geschiedenis van het in stelling brengen van tijdrijders. Het is een ploeg die enorm focust op grote ronden en dan zijn de tijdritten van enorm belang. Onder andere het werk tegen de klok moest renners als Froome en Thomas aan eindzeges helpen in de Tour. Nu komt er nog een grotere specialist bij en dat zal de passie voor het tijdrijden binnen het team enkel nog groter maken.

In welke ploeg hij ook rijdt, Dennis heeft steeds de kwaliteit gehad om telkens naar een bepaald doel te kunnen toewerken. Kijk maar naar het WK van dit jaar. Remco Evenepoel werd knap tweede in de WK-tijdrit, maar wel op ruime afstand van een ontketenende Dennis. Die kloof dichten zal in de eerstvolgende jaren nog niet zo evident zijn. En in 2020 zijn er de Spelen: ook daar mag de Australiër verwacht worden.

BEGELEIDING IN HET KLIMWERK

Naast zijn specialisatie in het chronorijden is het uitkijken naar welke rol Dennis nog precies krijgt bij Team Ineos. Hij heeft al enkele keren laten zien dat er wel enig potentieel aanwezig is om ook bergop lang met de beteren mee te gaan. Ineos zal hier zeker ook verder op inzetten en hem hierbij verder begeleiden.

Het hoeft niet te verbazen als Dennis zich ontpopt tot een machine die op beklimmingen lang standhoudt zolang het niet te explosief is en dit in rittenkoersen naar voren komt. De vraag is dan: is er ook plek voor hem in de Tour? Daar is de enige tijdrit in 2020 een klimtijdrit aan het einde van de Tour op La Planche des Belles Filles.

IN DIENST VAN TOURFAVORIET?

Dat schrikt misschien wat af en dan moet nog bekeken worden wat hij daar voorts voor het team kan doen. Is hij bereid om de strikte orders te volgen en ook in dienst te rijden van pakweg Chris Froome? Dat zal dan wel moeten, want bij Ineos is alles ondergeschikt aan het winnen van de Tour en dat zou het het liefst doen met de revaliderende Brit. Benieuwd wat Dennis daarop te zeggen heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl
19/04/2020 Amstel Gold Race

Nieuwste reacties