'Flanders Classics en Golazo kibbelen achter de schermen'
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Hervorming Wereldbeker zorgt voor wrevel tussen Flanders Classics en Golazo

'Flanders Classics en Golazo kibbelen achter de schermen'
Foto: © photonews

Wat te denken van de strijd die Flanders Classics en Golazo in het veldrijden met mekaar aan het voeren zijn? Met subtiele persberichten proberen ze elk punten te scoren. De hervorming van de Wereldbeker doet de gemoederen oplopen, maar komt er sowieso.

Dat het geen oorlogsverklaring was, dat Golazo met zijn zeventien veldritten geen interesse heeft om mee te doen aan de Wereldbeker. Dat liet Christophe Impens zich onlangs ontvallen. Dat ze op andere vlakken nog altijd goed samenwerken ook. Gelukkig maar, want het zou geen goede zaak zijn moesten Flanders Classics en Golazo echt met elkaar overhoop liggen.

BIJ WIE LIGT HET INITIATIEF?

Naar de buitenwereld toe blijven beiden dus beleefd. Het Nieuwsblad meent echter dat men elkaar achter de coulissen wel iets verwijt. Flanders Classics zou achter de rug van Golazo de stads-en gemeentebesturen van Hamme, Kortrijk, Niel en Oudenaarde gepolst hebben om de samenwerking met Golazo op te heffen.

Flanders Classics zou dan weer beweren dat deze besturen zelf initatief genomen hebben om te zien of ze toch niet zouden kunnen deelnemen aan de Wereldbeker. Wat er ook van zij, voor de toekomst van het veldrijden zou het goed zijn als de zaak niet op de spits gedreven wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties