Gilbert zag hoe Deceuninck-Quick.Step de koers veranderde: "Ik denk dat dit de toekomst van het wielrennen is"

Gilbert zag hoe Deceuninck-Quick.Step de koers veranderde: "Ik denk dat dit de toekomst van het wielrennen is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met zijn overwinning in Parijs-Roubaix en ritzeges in de Vuelta presteerde Gilbert sterk in 2019. Er waren ook sterke ploegmaats waar hij op kon rekenen, zoals Yves Lampaert en anderen. Zelf deed Gilbert ook geregeld zijn duit in het zakje de voorbije jaren om een ploegmaat aan winst te helpen.

"Deze ploeg was met deze mentaliteit de innovator in de voorbije jaren", vertelde Phil aan VeloNews. "De ploeg heeft de manier van koersen veranderd door te rijden met vele kopmannen die zich opofferden voor mekaar. Andere ploegen zijn dit ook beginnen doen omdat het werkt."

Gilbert heeft wel enkele teams in gedachten die het succes van The Wolfpack proberen na te bootsen. "Jumbo-Visma koerst met verschillende kopmannen, Movistar ook. Ze hebben meer dan één kopman en ik denk dat dit het toekomst van het wielrennnen is. Het maakt het gevaarlijker voor de andere ploegen."

NOG VOLDOENDE KANSEN

Hoe heeft hij die evolutie als leiderfiguur nu juist beleeft? "Je behaalt meer resultaten als team. Soms moet je afstoppen voor je ploegmaten en verlies je zelf je kans. Maar het kan altijd de andere kant op gaan en uiteindelijk heb je nog altijd voldoende kansen om te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties