Analyse Marianne Vos de gedroomde winnares voor de organisatie in Essen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Zege van Vos bij comeback is voor verschillende partijen droomscenario

Marianne Vos de gedroomde winnares voor de organisatie in Essen
Foto: © photonews

Bij het opmaken van de balans van het voorbije veldritweekend, beginnen we in de cross van zaterdag in Essen. Marianne Vos maakte haar terugkeer in veldritland en dat mocht iedereen geweten hebben. De Nederlandse renster van CCC-Liv snelde meteen naar de overwinning.

Dat was eigenlijk waar zowat iedereen op zat te wachten. Ten eerste was haar overwinning goed nieuws voor Marianne Vos zelf. Na een wegcampagne een eerste veldrit kunnen afsluiten met een zege, altijd prettig als je er zo weer in kan komen.

Natuurlijk was het ook volledig volgens verwachting: Vos was in het bescheiden deelnemersveld veruit de veldrijdster met de meeste klasse. Maar ook de manier waarop die zege tot stand kwam, zal Vos plezieren. Ze begon erg explosief en zette de wedstrijd zo meteen naar haar hand. Als ze straks sterkere tegenstand tegenkomt, moet Vos ook zeker in staat zijn om de strijd aan te gaan.

GROTE NAAM OP ERELIJST

Ook voor de organisatie was dit het ideale scenario. Het is toch altijd prettig om een grote naam op de erelijst te hebben. Essen is een cross waarbij er verstandig met de centen wordt omgegaan, men wil zich financieel niet verbranden. Dat heeft natuurlijk ook zijn gevolgen voor de deelnemersvelden.

Een Van der Poel aan de start krijgen bij de mannen is te hoog gegrepen, bovendien was die op stage. Diezelfde combinatie maakt het ook moeilijk om de toppers bij de vrouwen te strikken, maar Marianne Vos had er wel zin in. Daar zijn ze in Essen maar al te blij mee.

PUBLIEKSTREKKER

Vos is nog steeds iemand die veel volk naar de cross lokt en sowieso altijd haar eigen aanhang meebrengt. Die zien ze in Essen dan ook graag komen. Dat ze meteen wist te winnen, zal haar ook niet weigerachtig stemmen tegenover een mogelijke terugkeer. Zo blijft het crossverhaal in Essen zeker duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties