Athina Merckx gaat de strijd met de tumor volop aan: "Ze staat er heel positief tegenover"
Redactie
| 28 reacties

Axel Merckx vertelt over het positivisme van zijn zieke dochter Athina

Athina Merckx gaat de strijd met de tumor volop aan: "Ze staat er heel positief tegenover"

Het is een nieuwe klap voor de familie Merckx in wat al een bewogen jaar was: de tumor die teruggekeerd is bij de 14-jarige Athina Merckx, de dochter van Axel. Ondertussen blijft ze wel verbazen met haar positieve houding tegenover haar ziekte.

Athina drong er op aan om het geld dat haar gezin normaal zou spenderen aan kerst nu te doneren aan een project in Guatemala om kinderen te helpen. "Dat is Athina helemaal: ze zal altijd eerst aan andere denken voor ze aan zichzelf denkt", zegt vader Axel in HLN. "Ze is dit jaar naar Guatemala geweest met school en sindsdien wil ze die kinderen helpen, ook al heeft ze nu zelf hulp nodig."

REEDS GEOPEREERD

Athina heeft al eens een operatie ondergaan toen de tumor voor het eerst werd vastgesteld. "Het was moeilijk om de hele tumor te verwijderen. Het gezwel zat niet alleen in haar knie, maar ook rond de zenuwbanen en de slagader in haar been. Bleef hij groeien, dan zou Athina haar been kunnen verliezen."

BEHANDELING VAN TWEE JAAR

Het is ondertussen dan ook een komen en gaan geweest in het ziekenhuis. "Sinds de operatie zijn we elke drie maanden op controle geweest en nu wees de MRI-scan uit dat er toch iets was achtergebleven en dat de tumor opnieuw aan het groeien was." Om de vier weken moet Athina chemo krijgen. "Het is nu eerst zoeken naar de juiste dosis en of Athina het goed verdraagt, maar in principe zal de behandeling twee jaar duren."

Toch zien ze het bij de famile Merckx nog altijd zitten. "De kans op een volledige genezing is groot. Ze staat er zelf ook heel positief tegenover - ze is niet het type dat snel de moed verliest. Soms denk ik dat wij het er moeilijker mee hebben dan zij, en dan is zij degene die ons weer opmontert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/04/2020 Dwars door Vlaanderen
05/04/2020 Ronde van Vlaanderen
06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix

Nieuwste reacties