Analyse De kansen van Evenepoel, Van Aert en Campenaerts om Sportman van het Jaar te worden

De kansen van Evenepoel, Van Aert en Campenaerts om Sportman van het Jaar te worden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is al fantastisch dat ze met drie zijn, de wielrenners die Sportman van het Jaar kunnen worden. Natuurlijk kan er maar één zich uiteindelijk tot laureaat kronen. De andere verkiezingen kunnen misschien al een aanwijzing geven welke kant het uitgaat.

REMCO EVENEPOEL

Evenepoel won met de Kristallen Fiets de meest recent overhandigde trofee en het scheelde slechts een puntje of hij was ook de Flandrien. Als dat een voorbode is, zal hij enorm dicht bij de titel 'Sportman van het Jaar' eindigen. Eindigde ook in de top vijf in de Vlaamse Reus. Het is dus duidelijk dat zijn prestaties uit zijn eerste profjaar zeer hoog worden ingeschat.

WOUT VAN AERT

Ook voor de ontbolstering van Wout van Aert als wegrenner is er uiteraard het grootste respect. Hij mag zich voor altijd de Flandrien van 2019 noemen. Wel moest hij bij de Kristallen Fiets genoegen nemen met een derde plaats en bij de Vlaamse Reus eindigde hij niet helemaal vooraan. Een te duchten concurrent voor Evenepoel, maar dat hij door zijn val na de Tour niet meer in actie kon komen, speelt niet in zijn voordeel.

VICTOR CAMPENAERTS

Voor de twee anderen is het ook zo, maar zeker voor Campenaerts is het al een grote triomf dat hij genomineerd is. De kans lijkt klein dat Campenaerts boven Van Aert of Evenepoel verkozen wordt, maar is niet onbestaande. Bij elke verkiezing dit najaar viel de naam van Campenaerts te horen bij de kanshebbers. In de Vlaamse Reus wist hij zowel Evenepoel als Van Aert te kloppen, dus wie weet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties