Lefevere geen fan van Alaphilippe in Vlaanderens Mooiste en raadt hem ook af voor klassement te gaan in de Tour
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Lefevere sceptisch over plannen van Alaphilippe voor Ronde van Vlaanderen en de Tour

Lefevere geen fan van Alaphilippe in Vlaanderens Mooiste en raadt hem ook af voor klassement te gaan in de Tour
Foto: © photonews

Na het boerenjaar van Alaphilippe in 2019 is het uitkijken wat 2020 brengt. Al zeker op het programma: de Ronde van Vlaanderen. Patrick Lefevere weet echter niet zeker of dat wel de juiste keuze is. Dat Alaphilippe in de Tour voor het geel in Parijs gaat, wil Lefevere al helemaal niet.

Patrick Lefevere kaart bij Cyclism Actu eerst al de ambities voor de Tour aan. "Ik ben geen Fransman. De Fransen hopen dat hij voor het klassement gaat, maar ik ben er tegen. Misschien als hij dertig is, in juni 2022, maar niet op dit moment."

9 MAANDEN VOORBEREIDING

Lefevere ziet hem liever eerst andere grote koersen winnen. "Hij kan Lombardije winnen, het WK, al die wedstrijden vooraleer te gaan voor een klassement. Gokken op een eindklassement van de Ronde van Frankrijk is niet zomaar iets kleins. Je moet je er negen maanden op voorbereiden en andere koersen opzij schuiven. Als je dan zesde eindigt, moet je aanhoren dat het een mislukking is."

Afwachten hoe Alaphilippe het ziet. Want hij heeft er zelf al op aangedrongen om te starten in de Ronde van Vlaanderen. "Ik ben geen fan van zijn beslissing, maar we kunnen Julian moeilijk iets weigeren. Je mag niet vergeten dat we altijd naar de Ronde van Vlaanderen gaan om te winnen."

GEWICHT

Toch geen probleem met Alaphilippe in de ploeg? "Als je Julian meeneemt, vertrek je met zes renners plus één. Je kan hem geen druk opleggen, maar je kan hem ook niet vragen om helper te spelen." Het voorbehoud van Lefevere komt ook door het gewicht van Alaphilippe, wat niet veel meer is dan 60 kilogram. "Diegenen die in deze koers vooraan koersen, wegen zeventig kilo en meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties