Niels Albert wil Laurens Sweeck wakker schudden: "Hij neemt te weinig initiatief"

Niels Albert wil Laurens Sweeck wakker schudden: "Hij neemt te weinig initiatief"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het gebeurt niet vaak dat Niels Albert er één veldrijder uitpikt om die dan met kritiek te overladen. Na Zonhoven doet hij het wel met Laurens Sweeck, met de beste bedoelingen uiteraard. Albert gelooft in diens fysieke capaciteiten, maar vond dat hij in Zonhoven zowat alles fout deed.

"Laurens heeft de kans laten liggen", zegt Albert in zijn column in HLN. "Want hij was de sterkste man in Zonhoven, anders rijd je halfweg koers niet zo'n kloof dicht. Voor de rest deed hij alles fout. Ik wil hem niet afbreken, maar ik wil hem een trap onder zijn kont geven. Het is alsof hij in de koers zit te slapen."

Albert heeft moeite met de strategie van Sweeck. "Waarom ging hij zondag in vierde en vijfde positie rijden? Toch niet als Lars Van der Haar voor je zit, die zomaar een gat kan laten vallen. Toch niet als Pidcock daar zit, die à bloc zat na zijn achtervolging en elk moment een fout kon maken. Dan weet je toch dat je zelf in het wiel van Aerts moet zitten."

TE PASSIEF

Er volgde wel nog een comeback. "Laurens kwam daarna terug, maar dan maakte hij weer de fout door niet als eerste de Kuil in te gaan in de slotronde." Albert ziet te veel passiviteit bij Sweeck. "Hij neemt te weinig initiatief. Hij rijdt vaak achter de fieten aan. Ook achteraf geeft hij vaak een gelaten indruk. Ik vind dat erg, want ik ben zeker dat hij het fysiek in zich heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties