Wél lovende woorden van Albert voor Aerts: "Mathieu onbereikbaar, maar apprecieer het dat Toon is blijven vechten"

Wél lovende woorden van Albert voor Aerts: "Mathieu onbereikbaar, maar apprecieer het dat Toon is blijven vechten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Over de prestatie van nummer twee Laurens Sweeck in Zonhoven was Niels Albert kritisch, maar winnaar Toon Aerts krijgt wel lof. Zo gaat dat meestal. In het geval van Toon Aerts is het zeker verdiend, want er moet heel wat twijfel al door zijn hoofd gespookt hebben.

"Hij heeft gedaan wat hij moest doen: profiteren van de afwezigheid van Mathieu van der Poel. Zonhoven is een mooi streepje bij op zijn palmares", zegt Albert in zijn column in HLN over de zege van Aerts. Tot dusver bleef die laatste onder de verwachtingen. "Het ene seizoen is het andere niet. Je kan vaak niet uitleggen hoe dat komt."

Het is best wel een herkenbare situatie voor Niels Albert. "Ik heb het ook meegemaakt: alles goed doen en toch niet winnen. In 2010 duurde het tot eind november vooraleer ik mijn eerste koers won, in Koksijde. Daar werd ik zot van."

ALTIJD GEMOTIVEERD GEBLEVEN

Alles moet echter wel in zijn context geplaatst worden. "Vandaag heb je natuurlijk een andere situatie, met Mathieu die onbereikbaar is, maar wat ik wil zeggen is, dat ik het apprecieer dat Toon is blijven vechten. Hij is altijd gemotiveerd gebleven. Zondag heeft hij het goed gedaan, hij kreeg een kans en heeft ze gepakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties