Het nieuwe concept van Kuurne: "Het wordt een totaal andere koers"
Arjen T'Sjoen
| 5 reacties

Carl Berteele over het nieuwe concept van Kuurne-Brussel-Kuurne

Het nieuwe concept van Kuurne: "Het wordt een totaal andere koers"
Foto: © photonews

De voorbije jaren werd Kuurne-Brussel-Kuurne vaak gezien als een eerste afspraak voor de sprinters. In de realiteit viel dat meestal wel mee want de voorbije jaren waren ook heel renners na een open wedstrijd aan het feest zoals Bobbie Traksel, Jasper Stuyven en Bob Jungels.

Sportjournalist Carl Berteele bekeek het parcours aandachtig en zag dat we een hele andere wedstrijd te zien zullen krijgen: "Het wordt een andere koers", vertelde hij bij Sporza. "Tot afgelopen seizoen was Ninove het verste punt en nu is Zottegem dat. De organisatie wil sneller de Vlaamse Ardennen in." De Oude Kwaremont zal nu ook een stuk later beklommen worden: "De finale zal dichter naar de finish opschuiven. De organisatie hoopt dat de renners die op de Oude Kwaremont wegrijden uiteindelijk zullen strijden om de zege."

Verder zal er aan de aankomst ook maar één plaatselijke ronde meer zijn: "Het peloton heeft een stuk minder tijd om ontsnapte renners in te lopen. De renners zullen nu ook via Bellegem naar Kuurne rijden en dat wil zeggen dat er veel meer golvende wegen en open vlaktes in het parcours liggen.  Vroeger bestond het openingsweekend uit een zwaardere koers (de Omloop) en een minder zware koers (Kuurne). Nu worden het 2 zware koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

29/08/2020 - 20/09/2020 Tour de France
27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro

Nieuwste reacties