Lars Boom stopt als wegwielrenner en kiest voor een offroadcarrière

Arjen T'Sjoen
| 19 reacties
Lars Boom stopt als wegwielrenner en kiest voor een offroadcarrière
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De laatste jaren had de Nederlander Lars Boom het steeds moeilijker om goede resultaten neer te zetten op de weg. Hij kiest nu volgens Wielerflits voor een totaal nieuwe carrière.

Lars Boom stopt als wegwielrenner en richt zich op een offroadcarrière. Gravel-en mountainbike wedstrijden zullen vanaf nu dan ook de prioriteit vormen voor Boom. "Ik heb een mooie en lange wegcarrière op de weg achter de rug, met een aantal mooie overwinningen en ereplaatsen waar ik trots op ben. Door het stoppen van mijn huidige team, ontstond er een mogelijkheid om mijn focus te verleggen op een passie die ik al enige tijd koester. Dat zijn gravel- en strandraces en MTB marathons", vertelde hij aan Wielerflits. Hij zag contract bij Roompot-Crélan ontbonden worden omdat de ploeg besloot om ermee te stoppen.

Boom begon zijn carrière als groot talent in het veldrijden en in 2008 werd hij wereldkampioen bij de profs. Nadien richtte Boom zich steeds meer op de weg en dat resulteerde in heel wat knappe resultaten. Zo won hij onder meer een etappe in de Ronde van Frankrijk en in de Ronde van Spanje en won hij ook het eindklassement van de Eneco Tour. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties