Meteen pech voor Israel Start-Up Nation: Ervaren nieuwkomer breekt dijbeen

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Meteen pech voor Israel Start-Up Nation: Ervaren nieuwkomer breekt dijbeen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Israel Start-Up Nation (voorheen Israel Cycling Academy) stelde vandaag zijn selectie, nieuwe naam en shirts voor. De Australiër Rory Sutherland was er niet bij want hij kwam ten val op trainingskamp in Kroatië.

De 37-jarige Australiër zou bij een valpartij zijn dijbeen gebroken hebben en is dus een hele tijd uit roulatie. Hij maakte afgelopen winter de overstap van UAE-Team Emirates waar de ervaren renner geen contractverlenging kreeg. Hij zal nu eerst moeten revalideren voor hij kan uitkomen voor zijn nieuwe werkgever.

Sutherland is al jaren een hele trouwe knecht in het wielerpeloton. Hij werkte bij Tinkoff-Saxo voor Alberto Contador en bij Team Movistar voor Nairo Quintana en Alejandro Valverde. Het komende jaar zal hij voornamelijk in dienst rijden van de Ier Daniel Martin. 

Opleidingsploeg

Israel Start-Up Nation kondigde woensdag ook aan dat het uitpakt met een nieuwe opledingsploeg. Daar zitten met Edwin Ávila, Awet Gebremedhin, Daniel Turek en Benjamin Perry ook namen in die enkele maanden geleden nog in het ProContinentale team zaten, maar voor wie nu geen plaats meer was.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties