Belgische medaillehoop nog steeds niet gekwalificeerd voor Spelen

Belgische medaillehoop nog steeds niet gekwalificeerd voor Spelen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Nicky Degrendele wordt steevast genoemd als Belgische medaillekandidate op de Olympische Spelen van Tokio. Geen onbelangrijk detail: de baanwielrenster is tot dusver nog niet gekwalificeerd voor de Spelen, en de tijd begint te dringen.

Als ex-wereldkampioen in keirin is de hoop levendig dat Degrendele in Tokio voor Belgisch eremetaal zal zorgen. De 23-jarige baanwielrenster zal alle zeilen moeten bijzetten om zich eerst zelfs maar te kwalificeren voor de Spelen.

"De puntenkloof met de plaatsen die recht geven op kwalificatie worden alsmaar groter", vertelt Koen Beeckman in Gazet van Antwerpen. "Nicky moet zich dringend herpakken, het is vijf voor twaalf."

Momenteel staat de West-Vlaamse op een tiende stek in de kwalificaties, terwijl enkel de top 7 naar Tokio mag. Degrendele heeft nog drie kansen om op te schuiven in de ranking: het WK in Berlijn en de wereldbekermanches in Brisbane en Canada.

"Als ik in deze drie wedstrijden telkens de finale rijd, zal ik er wel bij zijn. Maar het is geen sinecure. Het niveau in de keirin is de laatste tijd enorm gestegen, er zijn een pak goeie rensters bijgekomen", aldus Degrendele.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties