Deze renner is er 'normaal altijd bij' op de Olympische wegrit

Dennis Rosiers
| 21 reacties
Deze renner is er 'normaal altijd bij' op de Olympische wegrit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De olympische wegrit van 25 juli staat bij veel renners met stip aangeduid. Naast twee tijdrijders is er nog maar plaats voor drie renners. Met andere woorden: er wacht bondscoach Rik Verbrugghe een aartsmoeilijke keuze. Enkele toppers zullen teleurgesteld moeten worden.

"Het is een parcours voor pure klimmers", zei Verbrugghe eerder over de wegrit op en rond Mount Fuji: 234 kilometer, met 4865 hoogtemeters, en dat onder de loden Japanse zon.

Er is in de Belgische selectie slechts plaats voor vijf renners, waarvan twee renners enkele dagen later de tijdrit moeten afwerken. Evenepoel is een zekerheidje, voor het tweede 'tijdrijdersticket' zal het wellicht gaan tussen Campenaerts en Van Aert.

Met andere woorden: er blijven nog drie plaatsen over. Licht verrassend: uittredend olympisch kampioen Greg Van Avermaet is er normaliter bij, aldus Verbrugghe. "Absolute zekerheid is er nooit, maar hij heeft in Rio bewezen dat hij kan presteren op een zwaar parcours. Daarnaast komt Van Avermaet altijd met een supervorm uit de Tour, en de wegrit wordt amper een week na de Tour gereden", vertelt de bondscoach in GvA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties