Deze renner is er 'normaal altijd bij' op de Olympische wegrit
Dennis Rosiers
| 21 reacties

Rik Verbrugghe laat in zijn kaarten kijken

Deze renner is er 'normaal altijd bij' op de Olympische wegrit
Foto: © photonews

De olympische wegrit van 25 juli staat bij veel renners met stip aangeduid. Naast twee tijdrijders is er nog maar plaats voor drie renners. Met andere woorden: er wacht bondscoach Rik Verbrugghe een aartsmoeilijke keuze. Enkele toppers zullen teleurgesteld moeten worden.

"Het is een parcours voor pure klimmers", zei Verbrugghe eerder over de wegrit op en rond Mount Fuji: 234 kilometer, met 4865 hoogtemeters, en dat onder de loden Japanse zon.

Er is in de Belgische selectie slechts plaats voor vijf renners, waarvan twee renners enkele dagen later de tijdrit moeten afwerken. Evenepoel is een zekerheidje, voor het tweede 'tijdrijdersticket' zal het wellicht gaan tussen Campenaerts en Van Aert.

Met andere woorden: er blijven nog drie plaatsen over. Licht verrassend: uittredend olympisch kampioen Greg Van Avermaet is er normaliter bij, aldus Verbrugghe. "Absolute zekerheid is er nooit, maar hij heeft in Rio bewezen dat hij kan presteren op een zwaar parcours. Daarnaast komt Van Avermaet altijd met een supervorm uit de Tour, en de wegrit wordt amper een week na de Tour gereden", vertelt de bondscoach in GvA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/01/2020 - 26/01/2020 Tour Down Under
26/01/2020 GP Adrie Van der Poel
01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross

Nieuwste reacties