GP Mario De Clerq: zelfde cross, later op het seizoen

Dennis Rosiers
| 2 reacties
GP Mario De Clerq: zelfde cross, later op het seizoen
Foto: © photonews

Zaterdag staat in Ronse de GP Mario De Clerq op het programma. Na een jaartje afwezigheid is de Soudal Hotondcross opnieuw een manche van de DVV Verzekeringen Trofee, weliswaar veel later in het seizoen dan we gewend zijn.

De voorbije jaren werd de cross altijd begin oktober gereden. Dit jaar wordt het dus half december. Afwachten in hoeverre de weersomstandigheden het wedstrijdverloop zullen bepalen.

Vorig jaar werd de cross nog afgewerkt in een aangename herfstzon, terwijl zaterdag regen en wind voorspeld worden. Het zal wellicht dus ploeteren in de modder worden.

Krijgen we voor het eerst in drie jaar nog eens een Belgische winnaar in Ronse, na Lars van der Haar in 2017 en Mathieu van der Poel in 2018? Van der Poel was vorig jaar de sterktste, voor Wout Van Aert en Michael Vanthourenhout. Het droge parcours zorgde ervoor dat het een supersnelle race werd. Een versnelling in de achtste rond volstond voor MVDP om de twee Belgische achtervolgers uit het wiel te rijden. Van Aert toonde zich in de spurt veel sneller dan Vanthourenhout.

Bij de vrouwen was het ook in 2018 Oranje boven: Marianne Vos haalde het voor de Italiaanse Arzuffi en Annemarie Worst. Sanne Cant had het die dag niet onder de markt en finishte als negende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross
01/11/2020 Vlaamse Druivencross
07/11/2020 EK

Nieuwste reacties