Michael Matthews: "Benoot moet een extra man in de finale van de klassiekers worden"
Dennis Rosiers
| 0 reacties

"Benoot moet een extra man in de finale van de klassiekers worden"

Michael Matthews: "Benoot moet een extra man in de finale van de klassiekers worden"
Foto: © photonews

Voor de Australiër Michael Mattthews (29) werd het vorige seizoen eentje om snel te vergeten. De renner van Team Sunweb heeft zin om het nieuwe seizoen aan te vatten en rekent in zijn jacht naar succes ook op onze landgenoot Tiesj Benoot.

Op de persvoorstelling van Team Sunweb laat de snelle Australiër zich uit over het moeilijke afgelopen jaar. "2019 was voor mij een jaar met enkele hoogtepunten, maar vooral veel laagtepunten", vertelt Matthews aan VRT. "Het was dan ook leuk om vijf weken rust te krijgen."

In het jonge team van Sunweb wordt voor resultaten vooral gekeken naar Matthews én nieuwkomer Benoot. "Voor mij is Tiesj zeker niet ondergewaardeerd. Ik hield hem altijd goed in de gaten. Hij moet voor ons die extra man worden in de finale van de voorjaarsklassiekers. We zijn twee totaal verschillende type renners, maar als we een goede wisselwerking hebben, zullen we mekaar ongetwijfeld van dienst zijn."

Een van de koersen die Matthews heeft aangekruist, is de Ronde van Vlaanderen. 'Vlaanderens Mooiste' liet een onuitwisbare indruk na bij de Australiër. "Ik reed de Ronde dit jaar voor de eerste keer bij de profs. Ik was totaal uitgeput, maar had zoveel plezier onderweg. De passie die je voelt tijdens deze wedstrijd is ongezien. Dat was sowieso een van mijn hoogtepunten vorig seizoen. Het is een race die ik absoluut eens wil winnen in mijn carrière", besluit Matthews, die vorig jaar als zesde over de streep kwam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
31/10/2020 Ronde van Lombardije
31/10/2020 Koppenbergcross
01/11/2020 Vlaamse Druivencross
07/11/2020 EK

Nieuwste reacties