Ploegmaat van Vanmarcke gaat voor opvallende combinatie in 2020
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Tejay van Garderen wil in 2020 zowel de Giro als de Tour rijden

Ploegmaat van Vanmarcke gaat voor opvallende combinatie in 2020

Tejay van Garderen wil in 2020 voor het eerst zowel de Giro als de Tour rijden. Dat vertelde de renner van EF Education First aan Velonews.

Van Garderen werd op zijn 23e al vijfde in de Ronde van Frankrijk, waar hij ook de witte trui wegkaapte. Hij leek op weg om vaak het podium te halen in de grote rondes. Verder dan een evenaring van die vijfde plek twee jaar later kwam hij echter niet.

De Amerikaan toonde zich de afgelopen jaren vooral in ploegentijdritten. In die discipline pakte hij onder meer de wereldtitel in 2014, won hij twee ritten in de Tour en drie in de Vuelta.

“Het is zo goed als zeker dat ik de Giro rijd, maar ik hoop dat ik nadien nog fris genoeg ben om de Ronde van Frankrijk te betwisten”, vertelde de Amerikaan. “Als ik kapot ben, zal ik niet naar Frankrijk vertrekken. Maar ik heb er goede hoop op dat het lukt na een maand relatieve rust en gerichte training.”

Van Garderen toonde zich ook enthousiast over het parcours in Italië. Dat bestaat onder meer over drie individuele tijdritten… maar geen ploegentijdrit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties