Druk vergroot op Nicky Degrendele na opnieuw een vroege uitschakeling

Druk vergroot op Nicky Degrendele na opnieuw een vroege uitschakeling
Foto: © photonews

Het wil dit jaar maar niet lukken voor Nicky Degrendele. Dat stilaan een ticket voor de Olympische Spelen in het gedrang komt, helpt wellicht ook niet. Dat bleek alvast op de Wereldbekermanche in Brisbane. Degrendele geraakte niet voorbij de 1/16 finales in de sprint.

Zowel in de sprint als in de keirin blijven de goede uitslagen voor Degrendele uit. Nochtans heet de baanwielrenster het potentieel om een medaillehoop te zijn voor België op de Spelen, al is het door de tegenvallende resultaten stilaan onzeker of ze wel naar Tokio mag.

HANSEN OPNIEUW DE SPELBREKER

In Brisbane ondernam Degrendele een nieuwe poging om haar situatie te verbeteren. Met een 25ste plaats op 36 deelnemers overleefde ze wel de eerste ronde in de sprint. In de 1/16 finales kwam ze dan uit tegen de Nieuw-Zeelandse Natasha Hansen.

Die schakelde Degrendele op de vorige Wereldbekermanche voor eigen volk al uit in dezelfde fase van het toernooi. Ook de rematch leverde Degrendele geen succes op: ze sneuvelde ook deze keer nog voor de 1/8 finales. Dan maar alles zetten op de keirin in Australië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties