Lelangue blikt vooruit naar nieuw tijdperk met Gilbert: "Als Philippe spreekt, luistert iedereen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Lelangue looft leidinggevende capaciteiten van Gilbert

Lelangue blikt vooruit naar nieuw tijdperk met Gilbert: "Als Philippe spreekt, luistert iedereen"
Foto: © photonews

Toen bleek dat Philippe Gilbert Deceuninck-Quick.Step zou verlaten, heeft John Lelangue snel gehandeld. Met een renner van 37 wordt het toch het begin van een nieuw tijdperk bij Lotto. Ook door de vele veranderingen binnen het personeel.

"Ik heb geen grote kuis gehouden, zoals sommigen willen laten geloven", benadrukt CEO John Lelangue in Het Laatste Nieuws. Er werd ook gesuggereerd dat hij enkel wou samenwerken met mensen die hij kende. "Dit gaat hier niet om persoonlijke voorkeuren. Dit is geen vriendjespolitiek. Ik ben geen manager van individuen, maar van een hele ploeg."

AMBITIEUS ZIJN

Lelangue legt alvast zijn doelstellingen op tafel. "We moeten ambitieus zijn. We gaan niet de Tour of de Vuelta winnen. Maar op het einde van elke koers moeten we ofwel een mooi resultaat hebben behaald, of een rol hebben gespeeld in de finale."

Die goede uitslagen moeten onder meer komen van Gilbert. "Ik ken Philippe, hij leeft voor de koers zoals weinig andere renners. Hij wil nog Milaan-Sanremo winnen, hij wil de roze trui in de Giro, ik weet wat hij kan. Als Philippe spreekt, luistert iedereen. Zulke renners heb je niet veel."

MEER DAN 1 KOPMAN

De vraag is ook: gaan Phil en Degenkolb mekaar het licht gunnen in de klassiekers? "Ik heb aan Degenkolb nooit beloofd dat hij de enige kopman zou zijn. Aan Philippe ook niet. Gilbert en Degenkolb zijn professionals. Ze zijn geen concurrenten. Degenkolb zal nooit winnen met dezelfde strategie die Gilbert hanteert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn

Nieuwste reacties