Mario De Clercq ziet 'zijn' cross andere aanblik nemen: "Ploeteren op de flanken van de Hotondberg"

Mario De Clercq ziet 'zijn' cross andere aanblik nemen: "Ploeteren op de flanken van de Hotondberg"
Foto: © photonews

Altijd toch een beetje een speciale dag voor Mario De Clercq wanneer de cross in Ronse op het programma staat. Als parcoursbouwer heeft hij uiteraard ook oog voor hoe het rondje erbij ligt. Het wordt dit jaar meer dan waarschijnlijk een moddercross.

"Door de regenval van de voorbije dagen ligt het parcours er zompiger dan ooit bij", zegt de man van wie de wedstrijd zijn naam draagt in een persbericht van Golazo. "Bergop zal er gelopen moeten worden en in de afdalingen is het zaak om overeind te blijven."

In vorige edities was dat veel minder het geval. "Andere jaren vond de cross plaats in oktober en lag het er kurkdroog bij. Toen kregen we een snelle en tactische koers, maar nu wordt dat een ander verhaal. Het wordt ploeteren op de flanken van de Hotondberg."

TWEE RONDEN MINDER

Ook het aantal af te leggen ronden moet onder de loepe genomen worden. "De renners gaan minimaal drie à vier keer per ronde van de fiets moeten. Ik verwacht dat er door het lagere tempo twee ronden minder afgelegd zullen worden dan de voorbije jaren." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties