Mathieu van der Poel eerlijk na derde plaats in Ronse: "Het was vandaag gewoon niet goed genoeg"
Arjen T'Sjoen
| 45 reacties

Mathieu van der Poel kwam met een eerlijke na de derde plaats in Ronse

Mathieu van der Poel eerlijk na derde plaats in Ronse: "Het was vandaag gewoon niet goed genoeg"

Na 35 overwinningen op een rij zat er in Ronse geen nieuwe zege in voor Mathieu van der Poel. De wereldkampioen moest zijn meerdere erkennen in Toon Aerts en Eli Iserbyt.

Mathieu van der Poel was na afloop heel realistisch: "Ik ga altijd vol voor de zege, maar dat kan niet altijd. Het was wat afwachten hoe ik me voelde na de stage, maar vandaag was het niet goed genoeg. Ik wist dat Toon Aerts heel erg sterk is op dit soort parcoursen en in goede doen moet ik met hem kunnen concurreren, maar vandaag was dat niet het geval."

De wereldkampioen stond wel op het podium uiteindelijk: "Dramatisch was het zeker niet, maar hij reed heel sterk rond en als je dan wat minder bent loop je meteen een grote achterstand op. Het was technisch een hele moeilijke cross en ik voelde snel dat ik het gat niet meer kon dichten. Mijn draai heb ik vandaag nooit echt gevonden."

Einde van een schitterende reeks

Van der Poel won 35 keer op een rij, maar die reeks is nu verbroken: "Je kan ze uiteraard niet allemaal winnen en ik wist dat dit ooit ging stoppen. Het is nu aan mij om opnieuw een hele mooie reeks op te bouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn

Nieuwste reacties