Modderduivel Toon Aerts verbreekt de zegereeks van Mathieu van der Poel en wint in Ronse

Arjen T'Sjoen
| 65 reacties
Modderduivel Toon Aerts verbreekt de zegereeks van Mathieu van der Poel en wint in Ronse
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen tiende seizoenszege en 36e overwinning op een rij voor Mathieu van der Poel. De wereldkampioen beet zijn tanden stuk op een bijzonder sterke Toon Aerts die zich helemaal thuis voelde in de modder van de Hotondcross in Ronse.

Het was wereldkampioen Mathieu van der Poel die het beste vertrok. Ruimte kreeg hij niet want Corné van Kessel, Marcel Meisen, Eli Iserbyt en een hele sterke Toon Aerts gingen vlot mee. De Belgische kampioen zette de tegenstand stevig onder druk waardoor Meisen en van Kessel moesten lossen net voor het einde van de eerste ronde. 

In de tweede ronde trok Toon Aerts zowaar ten aanval en Mathieu van der Poel had niet meteen een antwoord in huis. Eli Iserbyt voelde dat het niet snel genoeg ging en reed ook eventjes weg bij de wereldkampioen, maar lang duurde dat niet. De renner van Corendon-Circus raakte dan toch in zijn ritme en ging alleen in de achtervolging op Toon Aerts.

Van der Poel bijt tanden stuk op verbluffende Aerts

Na drie ronden had Aerts een voorsprong van ruim 30 seconden en de wereldkampioen leek niet in staat om dat gat te dichten. Even later ging hij zelfs nog tegen de grond en was de koers helemaal gereden. Aerts reed even later ruim een minuut weg van de wereldkampioen.

De veer bij Mathieu van der Poel was gebroken en Eli Iserbyt was daar plots terug. De West-Vlaming kwam aan het einde van de vierde ronde in het zog van de wereldkampioen. Het duurde niet lang en de renners van Pauwels Sauzen-Bingoal ging erop en erover. In de slotronde kwam de comfortabele leiderspositie van Toon Aerts niet meer in gevaar. De Belgische kampioen won voor Eli Iserbyt en Mathieu van der Poel. Eli Iserbyt blijft leider in het klassement van de DVV-trofee, maar hij ziet Toon Aerts wel een stuk dichter komen. 

Uitslag Hotondcross Ronse DVV-trofee 

1. Toon Aerts 55'54"

2. Eli Iserbyt +1'29"

3. Mathieu van der Poel +2'13"

4. Michael Vanthourenhout +2'17"

5. Tim Merlier +2'27"

6. Lars van der Haar +2'32"

7. Marcel Meisen +3'05"

8. Corné van Kessel +3'15"

9. Thijs Aerts +4'15"

10. Jim Aernouts +4'38"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties