Slaagt Thibau Nys binnen een paar jaar bij de profs? "Zie het niet zitten om als vijftiende of twintigste rond te rijden"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 21 reacties

Thibau Nys blikt samen met vader Sven vooruit op vervolg van zijn carrière

Slaagt Thibau Nys binnen een paar jaar bij de profs? "Zie het niet zitten om als vijftiende of twintigste rond te rijden"
Foto: © photonews

Bij de junioren steekt hij er voorlopig met kop en schouders bovenuit, Thibau Nys. Straks wacht nog de overstap naar de beloften en vervolgens naar de profs. Of hij daar ook kan meespelen voor de prijzen? Voor minder doet Thibau het alvast niet.

Het Nieuwsblad ging bij Thibau en Sven Nys peilen naar de plannen van die eerste nu hij aan zo'n uitmuntend seizoen bezig is bij de junioren. "Over twee jaar wil ik tussen de profs rijden", zegt Thibau prompt. Al betekent dat niet dat er geen realisme is.

NIET SPIEGELEN AAN MATHIEU

Een gesprek over de cross, het kan dezer dagen haast niet zonder ook de naam van Mathieu van der Poel te vermelden. "Ik ga me nooit spiegelen aan Van der Poel", aldus Thibau. "Verstandig, jongen", knikt Sven. Met wie Thibau zich dan wel vergelijkt? Met zijn vader.

CONCLUSIES TREKKEN ALS HET NIET LUKT BIJ PROFS

Het kan ook moeilijk anders binnen de familie: Thibau legt als junior betere resultaten voor dan Sven Nys. Al wil dat nog niets zeggen over het vervolg van de carrière. "Misschien blijkt dat ik straks niks voorstel bij de profs", bedenkt Thibau zich. "Dat zou geen schande zijn", vervolgt Sven. "Maar dan trekken we wel conclusies: op naar het volgende."

Thibau schaart zich daar ook anders. Aan veldrijden doen zonder mee te doen voor de prijzen, dat kan hij zich moeilijk voorstellen. "Ik zie het niet zitten om rond te rijden als vijftiende of twintigste. Dat kan ik niet opbrengen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
02/10/2021 Meulebeke
03/10/2021 Parijs-Roubaix
03/10/2021 Gieten
06/10/2021 Milaan-Turijn

Nieuwste reacties