Alejandro Valverde vlak voor negentiende profseizoen: "Ik denk niet dat ik de Ronde van Frankrijk ga uitrijden"

Arjen T'Sjoen
| 11 reacties
Alejandro Valverde vlak voor negentiende profseizoen: "Ik denk niet dat ik de Ronde van Frankrijk ga uitrijden"
Foto: © photonews

De Spaanse kampioen Alejandro Valverde zal ook in 2020 opnieuw aan de start staan van de Ronde van Frankrijk. El Imbatido richt zich niet echt op de Franse rittenkoers, maar kijkt al verder naar de Olympische Spelen in Tokio.

In een gesprek met El Periodico del Mediterraneo gaf hij meer duiding: "Het is een moeilijke beslissing aangezien er weinig tijd zit tussen beide wedstrijden (zes dagen). Bovendien is er ook een tijdsverschil van negen uur. Waarschijnlijk zal ik wat vroeger opgeven in de Tour, maar ik maak pas tijdens de koers mijn beslissing."

Na de wereldtitel die hij in 2018 pakte, blijft er nog één groot doel over voor Valverde: het behalen van een gouden Olympische medaille. "Het zou echt de kers op de taart zijn. Mijn doel om Olympisch kampioen te worden, zorgt enkel voor meer motivatie." Valverde begint in 2020 met heel wat Spaanse wedstrijden om zich voor te bereiden op de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Nadien richt hij zich op de Tour, de Olympische Spelen, de Vuelta en het WK wielrennen in Zwitserland. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties