Team NTT stelt met Bjarne Riis nieuwe teambaas voor

Arjen T'Sjoen
| 6 reacties
Team NTT stelt met Bjarne Riis nieuwe teambaas voor
Foto: © photonews

NTT Pro Cycling en het Deense Virtu Cycling hebben een overeenkomst getekend. Een onderdeel van de samenwerking is dat de ervaren Deen Bjarne Riis de nieuwe teambaas van de ploeg wordt.

NTT Pro Cycling, de opvolger van Dimension Data en de ploeg van Victor Campenaerts, kwam op woensdag met het officiële nieuws naar buiten via een persbericht. Beide partijen (NTT en Virtu Cycling) willen de ontwikkeling van het WorldTour-team verder zetten. Het Deense bedrijf zal dan ook investeren in de operationele tak achter NTT.

Verder wordt Riis, de winnaar van de Tour in 1996, de nieuwe teambaas. Hij reageerde zelf enthousiast met de nieuwe kans die hij krijgt op het hoogste niveau: "Ik ben erg blij met deze samenwerking en het potentieel ervan. Ik ben er zeker van dat we het team naar een hoger niveau kunnen tillen en er een team van kunnen maken waar iedereen deel van wil uitmaken." Riis deed het eerder als ploegleider al uitstekend bij Team CSC en diens opvolgers. Hij werkte goed samen met klassementsrenners zoals Alberto Contador en Carlos Sastre en won met Nick Nuyens de Ronde van Vlaanderen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties