Annelies Dom komt zwaar ten val tijdens training en mist al zeker de Wereldbeker in Milton

Arjen T'Sjoen
| 1 reacties
Annelies Dom komt zwaar ten val tijdens training en mist al zeker de Wereldbeker in Milton
Foto: © photonews

Tijdens een training op de Eddy Merckx-wielerbaan in Gent is Annelies Dom zwaar ten val gekomen. De renster van Lotto Soudal Ladies liep een diepe vleeswonde op en moet al zeker forfait geven voor de Wereldbeker in Milton, eind januari.

Annelies Dom is een vaste waarde in het Belgische achtervolgingskwartet dat ervan droomt om een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio af te dwingen. In Gent was Dom zich aan het klaarstomen voor de Wereldbeker in Milton, maar een valpartij fnuikt nu die plannen.

Dom reageerde intussen al zelf via de teampagina: "Ik was net aan het bekomen van een intensieve test toen ik onoplettend tegen de balustrade van de piste terechtkwam”, vertelde Dom. “Mijn stuur klapte om en boorde zich door mijn rechterdij. Een dom ongeval, maar wel één met vervelende gevolgen."

"Ik wil absoluut naar Tokio"

Dom werd meteen overgebracht naar het AZ Jan Palfijn waar de eerste zorgen werden toegediend. Fietsen is voor de renster de komende weken uitgesloten. "Ik zal de conditie wat op peil moeten houden met alternatieve cardiotraining. Ik blijf hoopvol voor de rest van het seizoen. Met wat geluk haal ik nog het WK in Berlijn van eind februari. Indien niet, dan hoop ik dat mijn invalster het uitstekend doet", zegt Dom. "We staan er voorlopig goed voor om ons te kwalificeren voor de Spelen in Tokio. Ik wil er absoluut heen. Ik blijf optimistisch.".

Dom is al jaren een vaste waarde samen met Jolien D’Hoore, Lotte Kopecky en Shari Bossuyt. In november 2019 eindigde ze, in een Belgische recordtijd, nog tweede in de Wereldbeker in Hong Kong.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties