Nummer 21: MVDP gaat in Otegem verder op zijn elan

Nummer 21: MVDP gaat in Otegem verder op zijn elan

Mathieu van der Poel heeft een dag na zijn nieuwe Nederlandse titel de veldrit in Otegem op zijn naam geschreven. MVDP haalde het voor Merlier en Gianni Vermeersch. Kersvers Belgisch kampioen Laurens Sweeck eindigde als elfde.

Het duurde tot bijna halfweg koers vooraleer Mathieu van der Poel het hazenpad koos. Net op dat moment gingen achtervolgers Aerts en Iserbyt in de fout.

Merlier, Vermeersch en Bosmans zetten de achtervolging in, maar ze komen geen meter dichter bij de ontketende Mathieu van der Poel. 

Van der Poel kon de laatste ronde op (relatieve) spaarstand rijden en hield steeds een voorsprong van om en bij de twintig seconden op zijn dichtste achtervolgers, Merlier en Vermeersch. Toon Aerts voerde het tempo op en trachtte het gat met de twee achtervolgers dicht te rijden, maar tevergeefs. Het was Merlier die in ronde acht het tempo optrok en Vermeersch achter zich liet.

Zo soleerde van der Poel na een versnelling naar zijn 21ste zege van het seizoen, voor Merlier en Gianni Vermeersch. Iserbyt eindigde als vierde, voor Aerts.

Kersvers Belgisch kampioen Laurens Sweeck beleefde vanmiddag weinig plezier aan zijn nieuwe trui. Hij kwam in ronde drie ten val en was op achtervolgen aangewezen. Hij finishte uiteindelijk op een elfde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties