Nederlandse topfavorieten bij de vrouwen zijn op hun hoede voor Belgische op het WK: "Je mag haar nooit afschrijven"

Nils Wens
| 15 reacties
Nederlandse topfavorieten bij de vrouwen zijn op hun hoede voor Belgische op het WK: "Je mag haar nooit afschrijven"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

We verwachten veel spanning op het WK veldrijden bij de vrouwen, want er zijn vier favorieten voor de wereldtitel: Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand, Yara Kastelijn en Annemarie Worst zullen er alles aan doen om te winnen. Toch houden ze ook rekening met een Belgische.

De Nederlandse vrouwen zijn dit seizoen superieur in het veldrijden. Alvarado, Brand, Kastelijn en Worst steken er met kop en schouders bovenuit. Zij zullen het dan ook tegen elkaar moeten uitvechten komend weekend. 

Toch houden ze ook rekening met Sanne Cant. "Volgens mij gaat ze geen grote rol spelen, ook al heeft ze hard getraind", aldus Alvarado bij Het Laatste Nieuws. "Toch mag je ze nooit afschrijven."

Ook Worst, Brand en Kastelijn, zijn op hun hoede. "Vorig jaar dacht ik ook niet dat ze wereldkampioen zou worden, maar ze werd het toch", legt Worst uit. "Cant kan zich zeer goed op iets focussen. Ze is duidelijk sterker aan het worden", vindt Kastelijn.

Brand wil dan weer niet dezelfde fout als vorig seizoen maken. Toen was er vooral een onderlinge concurrentie bij de Nederlandse vrouwen en daar kon Cant van profiteren door het WK te winnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties