Bosmans geschorst na dopingcontrole bij Belgisch Kampioenschap

Clint Vens
| 3 reacties
Bosmans geschorst na dopingcontrole bij Belgisch Kampioenschap
Foto: © photonews

Wietse Bosmans is geschorst na een positieve controletest na het Belgisch Kampioenschap in Antwerpen op 12 januari.

De 28-jarige renner eindigde 14e, op 3'17" van winnaar Laurens Sweeck. Bosmans werd afgelopen woensdag op de hoogte gebracht van de positieve plas door het NADO en wielerbond Vlaanderen.

Onschuld bewijzen

Bosmans schreeuwt zijn onschuld uit: "Ik ben ervan overtuigd dat dit een storm in een glas water wordt, aangezien ik niets heb misdaan. Wie mij kent, weet dat ik recht in mijn schoenen sta."

"Al heel mijn carrière beoefen ik mijn sport met veel passie en doe ik dat op een zuivere manier. Ik heb al talloze keren moeten terugvechten na pech en ziekte. En dat zal ik nu ook doen."

"Ik kan mezelf recht in de spiegel kijken, dat is het belangrijkste. Met hulp van familie, vrienden en supporters ben ik altijd kunnen terugkeren. Ik hoop dat ze nu ook het geloof in mij behouden en achter mij blijven staan. Ook voor mijn sponsors is het jammer. Ik zal er alles aan doen om mijn onschuld aan te tonen."

Nadenken over verdere stappen

Advocaten Johnny Maesschalck en Kristof De Saedeleer staan Bosmans bij: "Over de inhoud van de zaak kunnen we nog maar weinig meedelen, omdat we weinig informatie hebben. We hebben het laboratoriumdossier opgevraagd en onderzoeken nu welke stappen we kunnen ondernemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties