Mapei maakt terugkeer in het wielrennen

Mapei maakt terugkeer in het wielrennen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De ploeg die nu de naam Deceuninck-Quick.Step draagt was van 1993 tot 2002 te herkennen aan het legendarische kleurenpallet dat toenmalig hoofdsponsor Mapei met zich meebracht. Dit jaar stapt Mapei opnieuw als sponsor in de wielerwereld.

Onder de naam Mapei werd destijds tien jaar lang van de ene grote triomf naar de andere gereden. Vijf keer Parijs-Roubaix, drie keer de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Luik-Bastenaken-Luik, de Giro, de Vuelta: allemaal koersen die Mapei binnenhaalde. Bovendien leverde het team meermaals de wereldkampioen. Giorgi Squinzi, de sterke man achter Mapei, overleed vorig jaar op 76-jarige leeftijd.

OPLEIDINGSPLOEG

Zijn bedrijf gaat zich nu opnieuw verbinden met de koers, zij het niet met het profwielrennen. Mapei gaat het Britse Halesowen A&CC Academy sponsoren. Dat is een opleidingsploeg die in staat voor de begeleiding van junioren en beloften.

Bovendien is Halesowen vooral in het baanwielrennen actief. Door Mapei aan te trekken, krijgt de ploeg alvast wel meer naambekendheid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties