Speelt Alaphilippe meteen een rol van betekenis in de Ronde van Vlaanderen? "Hij is een wereldwonder" en "Start enkel als hij denkt brokken te kunnen maken"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 5 reacties

Julian Alaphilippe rijdt dit jaar voor het eerst de Ronde van Vlaanderen

Speelt Alaphilippe meteen een rol van betekenis in de Ronde van Vlaanderen? "Hij is een wereldwonder" en "Start enkel als hij denkt brokken te kunnen maken"
Foto: © photonews

In De Tribune -een podcast van Sporza- was Julian Alaphilippe één van de onderwerpen. Die rijdt dit jaar voor het eerst de Ronde van Vlaanderen.

Thijs Zonneveld gelooft alvast in de Fransman: "Alaphilippe start alleen als hij het idee heeft dat hij daar brokken kan maken. Hij is handig genoeg en zou overal bij de eersten kunnen opdraaien."

"Anderzijds hebben we bij jongens als Alejandro Valverde gezien dat het wel mogelijk is om ver te geraken, maar dat winnen nog een ander verhaal is."

Michel Wuyts ziet hem als één van topfavorieten: "Ik ben ervan overtuigd dat hij als ex-crosser behendig genoeg is om de kasseistroken goed overheen te komen. Als hij goed begeleid wordt door iemand met ervaring, die hem als een blindegeleidehond perfect overal doorheen kan loodsen."

José De Cauwer sluit zich daarbij aan: "Hij is een wereldwonder. Qua capaciteiten moet het zeker lukken, maar hij zal wel een hele dag nerveus van links naar rechts schieten. Hij is Voeckler maal tien. Daardoor zal hij op het einde misschien iets tekortkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties