VOORBESCHOUWING: Stuyven en Philipsen de Belgen in de picture in Kuurne-Brussel-Kuurne

VOORBESCHOUWING: Stuyven en Philipsen de Belgen in de picture in Kuurne-Brussel-Kuurne
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tweede dag van het Vlaamse openingsweekend is steeds erg belangrijk, want dan azen heel wat teams die de slag misten in de Omloop op revanche. Een brede waaier aan renners komt in Kuurne-Brussel-Kuurne in aanmerking voor de zege en dat zal dit jaar niet anders zijn.

Zeker omdat wat ooit een koers voor sprinters leek steeds meer uitgroeit tot een klassieker voor de sterke mannen. Dit jaar lijkt dat nog meer het geval, want er worden zowel Waalse hellingen als hellingen uit het Ronde-parcours aangedaan. Wie dit jaar Kuurne wint, zal dus over een stel heel goede benen moeten beschikken. We bespreken de kanshebbers.

PHILIPSEN ECHT KOPMAN?

Alexander Kristoff eindigde al enkele keren dicht en is dus een kandidaat-winnaar. UAE heeft echter verkondigd dat Philipsen de kopman is voor Kuurne. Dat zal hem zeker verheugen, want Philipsen lonkt er naar om zich niet enkel in sprints, maar ook in de klassiekers te tonen. Daar krijgt hij nu de kans voor. Of doet er zich een situatie voor waarin UAE alsnog het geweer van schouder kan veranderen?

BETERE KANS VOOR TRENTIN BIJ CCC

Greg Van Avermaet en Matteo Trentin zijn zoals daags voordien de mannen die het moeten klaren bij CCC. Trentin gaf eerder aan wel wat tijd nodig te hebben om top te zijn en een stevige wedstrijddag extra in de benen moet hem goed doen. Gezien het verleden van de koers denkt de Italiaan wellicht ook betere kansen te hebben in Kuurne.

STUYVEN MET WERELDKAMPIOEN AAN ZIJN ZIJDE

Jasper Stuyven won Kuurne-Brussel-Kuurne in 2016 en werd een jaar later tweede. Als er één wedstrijd is waarin hij wel weet hoe je er moet meedoen voor de prijzen, is het dus deze wel. Daarom verwachten we Stuyven opnieuw. Met ook nog Edward Theuns en wereldkampioen Mads Pedersen in de ploeg staan ze er bij Trek-Segafredo wel goed voor.

BAHREIN SPEELT COLBRELLI UIT

Geen Dylan Teuns in deze wedstrijd en dus zetten ze bij Bahrein-McLaren volop in op Sonny Colbrelli, de Italiaan met rappe benen die ook wel een helling over kan. Een ideaal profiel dus voor deze wedstrijd. Niet altijd even constant, maar zijn derde plaats uit 2018 toont aan dat er in Kuurne-Brussel-Kuurne wel mogelijkheden liggen.

DE BELGISCHE KAMPIOEN

En wat als het dan toch eerder uitdraait op een sprint? Het blijft een scenario om rekening mee te houden en dan komt Tim Merlier in beeld. Er is geen Mathieu van der Poel die het kopmanschap opeist en in een spurt zonder al te veel organisatie kan Merlier uitstekend uit de verf komen. Bovendien heeft de Belgische kampioen al een keertje gewonnen.

NEDERLANDSE SPRINTERS

Ook onze noorderburen brengen enkele snelle mannen mee die in een sprint zeker hun kans zullen wagen. Cees Bol bijvoorbeeld bij Team Sunweb en Fabio Jakobsen bij Deceuninck-Quick.Step. Dreigt het toch een te harde koers te worden, dan kunnen ze bij The Wolfpack nog altijd Lampaert, Stybar of titelverdediger Jungels uitspelen.

VANMARCKE EN NAESEN

Er zijn zo nog wel een aantal Belgen die gebaat zijn bij een zware koers en hier ook zelf initiatief kunnen nemen, zoals Sep Vanmarcke en Oliver Naesen. Zij zullen in eerste instantie op de Omloop gemikt hebben, maar zullen een triomf in Kuurne-Brussel-Kuurne ook niet zomaar laten liggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties