Geen Van Avermaet in Parijs-Nice

Geen Van Avermaet in Parijs-Nice
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het coronavirus terroriseert al enkele weken de wielerwereld. Vooral de afgelopen dagen zijn er veel nieuwe ontwikkelingen rond de Italiaanse koersen en Parijs-Nice. Zonet meldde CCC, de ploeg van Greg Van Avermaet, dat het niet mee zal doen aan Parijs-Nice, al is de race niet in Italië.

Normaal gezien zou Van Avermaet bij een afgelasting van de Tirreno-Adriatico aan de start staan van Parijs-Nice, maar zo ver komt het niet. CCC wacht niet op antwoord van de koersorganisatie en schrapt uit voorzorg beide koersen samen met Milaan San Remo. Parijs-Nice wordt in Frankrijk verreden en niet in Italië, het land met de meeste coronabesmettingen, maar CCC wil duidelijk geen risico nemen. Ook Astana zal niet meedoen aan Parijs-Nice

Vandaag werd bekendgemaakt dat de Strade Bianche afgelast wordt, wat ervoor zorgt dat nog meer ploegen de Italiaanse koersen volledig uit hun programma zullen schrappen. Eerder maakten Mitchelton-Scott, UAE en Team Ineos al bekend om alle koersen te schrappen tot na Milaan San Remo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties