UCI komt nu zelf met maatregelen om wielrennen door de coronacrisis te loodsen
Redactie
| 0 reacties

UCI wil van veiligheid van de atleten topprioriteit maken tijdens coronacrisis

UCI komt nu zelf met maatregelen om wielrennen door de coronacrisis te loodsen
Foto: © photonews

Het coronavirus heeft het wielrennen enorm geraakt en die boodschap is ook aangekomen bij de UCI. Dat komt nu ook met eigen maatregelen om deze epidemie te bekampen en om vooral de gezondheid van de renners niet in gevaar te brengen.

De voorbije week werd er door de UCI verschillende crisisvergadering gehoujden. Gespreksonderwerp was uiteraard het niet verder willen verspreiden van het coronavirus. Uit die vergadering zijn drie concrete maatregelen gekomen.

WIL VAN WHO IS WET

Ten eerste wil de UCI van de veiligheid van de atleten een prioriteit maken. Daarom moeten organisatoren alle wielerevenementen annuleren die zouden plaatsvinden op plekken die als risicogebied zijn aangeduid door het WHO, de World Health Organisation.

Alle events op de internationale UCI-kalender worden geschorst voor onbepaalde duur, maar minstens tot 3 april. Niet dat hierdoor nog extra koersen wegvallen, want door de maatregelen die zijn opgelegd door de verschillende overheden, kan er tot dan sowieso niet gekoerst worden. Door de UCI-punten te bevriezen, blijft ook de sportieve waarde van punten op andere momenten in het seizoen gegarandeerd.

KWALIFICATIEPERIODE VOOR SPELEN STOPGEZET

De UCI wil immers kost wat kost competitievervalsing vermijden. Daarom heeft het ook besloten om de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen retroactief op 3 maart stop te zetten. Die was sowieso al voorbij voor BMX'ers en baanwielrenners, maar nog niet voor mountainbikers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl
19/04/2020 Amstel Gold Race

Nieuwste reacties