Thomas De Gendt verwacht in bepaald scenario wel erg vreemde Tour

Thomas De Gendt verwacht in bepaald scenario wel erg vreemde Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Thomas De Gendt zal het in 2020 opnieuw vooral uitkijken zijn naar de grote ronden... als die tenminste allemaal afgewerkt kunnen worden. De start van de Giro is alvast uitgesteld, wat volgens hem dan ook weer een invloed kan hebben op de Tour.

De Gendt haalt in een gesprek met Het Nieuwsblad het uitstel van de Giro-start aan. "Als ze dat al uitstellen... Ik denk dat ik noodgedwongen begin met naar de Tour toe te werken. Worden er daarvoor nog koersen georganiseerd, dan wil ik die rijden."

De renner van Lotto Soudal gaat er dus van uit dat de herstart van het wielerseizoen nog niet voor binnenkort is. "Neem dat de eerstvolgende koers de Tour is, dan verwacht ik wel heel rare dingen. Dan ga je renners van wie je denkt dat ze goed zullen zijn, slecht zien presteren. En omgekeerd."

TOPCONDITIE

De Gendt kan die theorie ook goed verklaren. "In het begin van het seizoen rijd je wedstrijden om op te warmen en op te bouwen. Sommige renners hebben zware koersen nodig om in topconditie te geraken, anderen dan weer niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties