Onderzoek tegen Van Gansen verlengd na vierde klacht voor seksueel misbruik: "Die man moet gestopt worden"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Opnieuw dient een renster klacht in tegen Patrick Van Gansen

Onderzoek tegen Van Gansen verlengd na vierde klacht voor seksueel misbruik: "Die man moet gestopt worden"
Foto: © photonews

Vorig jaar kwam wielermanager Patrick Van Gansen van Health Mate Ladies in opspraak nadat eerst Esther Meisels, dan Sara Mustonen (foto) en ook Chloë Turbin een klacht indienden wegens grensoverschrijdend gedrag. Nu is daar nog een vierde klacht bijgekomen.

Eigenlijk was het onderzoek naar Van Gansen al afgerond. "De Ethische Commissie heeft de conclusies van de onderzoekers ontvangen en heeft een beslissing genomen. Er wordt evenwel gewacht voor het doorsturen van het rapport naar de Disciplinaire Commissie omdat een nieuwe klacht is ingediend door een atlete", meldt een woordvoerder aan Cyclingnews.

IDENTITEIT MISBRUIKT

De vierde renster die een klacht indient, blijft wel anoniem. Van Gansen zou enkele jaren een relatie met haar gehad hebben, maar dan haar identiteit misbruikt hebben door haar mailaccount te hacken. Ook zou er sprake geweest zijn van grensoverschrijdend gedrag en agressie.

"Deze man moet gestopt worden. Hij werd meer en meer agressief en dreigend tegenover mij. Tot ik gedwongen werd om te vertrekken. Hij probeerde ons altijd te knuffelen en terwijl hij dat deed probeerde hij zoveel mogelijk intieme delen aan te raken", klinkt het in een getuigenis van de renster. Van Gansen blijft alle aantijgingen ontkennen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties